🡠 Nieuws

Op 13 december 2023 liep Kids First af

Het Kids First project ging twee jaar geleden van start na een projectoproep van de POD MI die daarmee de strijd tegen kinderarmoede wilde aanbinden.
Gepubliceerd op 14 december 2023

Het Kids First project ging twee jaar geleden van start na een projectoproep van de POD MI die daarmee de strijd tegen kinderarmoede wilde aanbinden.

Binette Tellier en Sandrine Mbatchou, case managers en sociaal assistentes, begeleidden tijdens dit project 24 kinderen van 0 tot 10 jaar. “We werkten elk met twee groepen van 12 kinderen. De ene groep bracht kinderen tussen 0 en 3 jaar samen, de andere werkte met kinderen van 6 tot 10 jaar” vertelt Binette.

Het project Kids First focuste zich op  vijf grote pijlers: huisvesting, gezondheid, onderwijs, voeding, activiteiten en vrijetijdsbesteding. “Door die grote domeinen in het vizier te nemen, konden we de gezinnen doeltreffend, op maat van hun behoeften begeleiden en ondersteunen”, voegt  Sandrine daaraan toe.

Alle kinderen die aan het Kids First programma deelnamen, zijn op het vlak van vaccinaties volledig in orde en hebben een geactualiseerde medische kaart. Kinderen die daar nood aan hadden, worden intussen door logopedisten of psychologen opgevolgd. Eens de ouders weer aan de slag konden, ging ook de huisvesting van het gezin erop vooruit. Alle kinderen volgen onderwijs en mogen aan het einde van het jaar naar een hogere klas. Meer nog, de meeste kinderen doen nu ook buiten de schoolomgeving aan sport of cultuur. Kinderopvang, huiswerkscholen, bewustmaking rond gezondere voeding. Maar ook en vooral wordt het sociaal isolement doorbroken: het Kids First project hielp deze gezinnen uit het zog van generatiearmoede blijven.

Op woensdag 13 december liep het Kids First project af.

Een warm dankuwel aan allen!

 

2

Andere nieuws

OCMW van Anderlecht huldigt nieuw gebouw in

OCMW van Anderlecht huldigt nieuw gebouw in

Op donderdag 08 februari 2024 huldigden Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht, Karine Lalieux, minister van Pensioenen en Sociale Integratie, Fatiha El Ikdimi, schepen van Huisvesting en Gemeentegebouwen, Mustapha Akouz, voorzitter van het OCMW van Anderlecht, en de Raad voor maatschappelijk welzijn de nieuwe lokalen van het centrum in.

De cel Energie helpt je in tijden van crisis

De cel Energie helpt je in tijden van crisis

Van maandag 4 tot vrijdag 8 september vindt op initiatief van het OCMW van Anderlecht en zijn partners de “Week van de energie” plaats. Vijf dagen lang worden stands in de gemeente opgesteld die de inwoners van Anderlecht informeren en sensibiliseren.