Zorgaanbod en diensten

Zorg

De medische en paramedische teams pakken uit met een breed scala aan diensten en specialisaties om aan de behoeften van de bewoners tegemoet te komen. De teams omvatten verpleegkundigen, verpleeghulpen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, animatoren en een diëtist.

Ook het comfort aan het einde van het leven ligt ons na aan het hart. Daartoe werken we nauw samen met tweedelijnsdiensten om de best mogelijke ondersteuning te bieden.

Activiteiten

In het woonzorgcentrum worden onder het waakzame oog van een team ergotherapeuten en kinesitherapeuten tal van activiteiten opgezet. In het woonzorgcentrum worden onder het waakzame oog van een team ergotherapeuten en kinesitherapeuten tal van activiteiten opgezet.

Naast de dagelijkse activiteiten worden er bovendien zowel binnen (optredens, films, kookworkshops, etc.) als buiten (uitstap naar zee, Pairi Daiza, etc.) de muren van het woonzorgcentrum ontspanningsmomenten georganiseerd.

Via de huiskrant van het woonzorgcentrum – het Babbelblad – worden de bewoners op de hoogte gehouden van de activiteiten die in de loop van de maand worden georganiseerd.

Ook aan de familie van de bewoners wordt geregeld een nieuwsbrief verstuurd met onder meer foto’s van bepaalde activiteiten of nuttige en belangrijke informatie over woonzorgcentrum Vanhellemont.

Ruimten

De verschillende ruimten binnen woonzorgcentrum Vanhellemont zijn aangepast en ingericht volgens de dagelijkse levensbehoeften van de bewoners.

Het woonzorgcentrum telt 2 vleugels: de Puccini-vleugel en de Weeshuis-vleugel. In de ene vleugels worden voornamelijk autonome bewoners opgevangen en in de andere bewoners die zorgbehoevender zijn.

Bij aankomst van de bewoner wordt aan de hand van de Katz-schaal zijn of haar zelfredzaamheid geëvalueerd zodat hij of zij naar de meest aangewezen dienst kan worden doorverwezen.

In heel wat gedeelde ruimten, zoals de cafetaria of nog, de activiteitenzaal, speelt zich het gemeenschappelijke leven van de bewoners af.

Restauratie

De maaltijden van de bewoners worden ter plekke door een team van professionals en onder toezicht van een diëtist bereid.
Er wordt daarbij rekening gehouden met de eventuele allergieën en voorkeuren van de bewoners.

De maaltijden kunnen worden genuttigd samen met de andere bewoners in de eetzaal of alleen op de kamer.

Terug naar pagina woonzorgcentrum Vanhellemont