🡠 Nieuws

De cel Energie helpt je in tijden van crisis

Van maandag 4 tot vrijdag 8 september vindt op initiatief van het OCMW van Anderlecht en zijn partners de “Week van de energie” plaats. Vijf dagen lang worden stands in de gemeente opgesteld die de inwoners van Anderlecht informeren en sensibiliseren.
Gepubliceerd op 2 juli 2023

Van maandag 4 tot vrijdag 8 september vindt op initiatief van het OCMW van Anderlecht en zijn partners de “Week van de energie” plaats. Vijf dagen lang worden stands in de gemeente opgesteld die de inwoners van Anderlecht informeren en sensibiliseren.

Al meer dan een jaar lijdt de hele bevolking onder de hoge energieprijzen. “In 2022 en 2023 stelden we een fikse stijging in het aantal steunaanvragen voor energie vast. Vandaag komen mensen die we vóór de crisis niet zagen bij ons aankloppen. Zo bijvoorbeeld werkende mensen”, beklemtoont Soumaya Ifkirin, Verantwoordelijke van de cel Energie.

Hulp nodig?

Het OCMW heeft een deskundigenteam dat noodlijdende burgers kan bijstaan, ongeacht of ze OCMW-begunstigden zijn of niet. De cel Energie kan helpen bij het onderhandelen van een afbetalingsplan, financiële steun toekennen, de facturen en het verbruik van de gebruikers controleren of nog, informeren over de bestaande rechten op vlak van energie (sociaal tarief, premies, klachten).

Vanaf 4 september stellen we in de gemeente Anderlecht energiestands op; dat gebeurt in samenwerking met Homegrade, Sibelga, de Federatie van Maatschappelijke Diensten, de Huurdersbond, Infor GazElek en de dienst Schuldbemiddeling van het OCMW:

  • Maandag 04/09 van 13u tot 15u: Raadsplein, met Homegrade.
  • Dinsdag 05/09 van 13u tot 15u: Dapperheidsplein, vlakbij metrostation Sint-Guido, met Sibelga.
  • Woensdag 06/09 van 13u tot 15u: Circularium, Bergensesteenweg 95, met de Federatie van Maatschappelijke Diensten.
  • Donderdag 07/09 van 13u tot 15u: Ruimte Marc Bernard, Grondelsstraat 57, met de Huurdersbond.
  • Vrijdag 08/09 van 10u tot 13u: Slachthuizen, Ropsy Chaudronstraat 24, met Infor GasElek en de dienst schuldbemiddeling van het OCMW.

2

Andere nieuws

OCMW van Anderlecht huldigt nieuw gebouw in

OCMW van Anderlecht huldigt nieuw gebouw in

Op donderdag 08 februari 2024 huldigden Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht, Karine Lalieux, minister van Pensioenen en Sociale Integratie, Fatiha El Ikdimi, schepen van Huisvesting en Gemeentegebouwen, Mustapha Akouz, voorzitter van het OCMW van Anderlecht, en de Raad voor maatschappelijk welzijn de nieuwe lokalen van het centrum in.

Op 13 december 2023 liep Kids First af

Op 13 december 2023 liep Kids First af

Het Kids First project ging twee jaar geleden van start na een projectoproep van de POD MI die daarmee de strijd tegen kinderarmoede wilde aanbinden.