🡠 Nieuws

Het 2022-2023 sessie van de Miriam 4.0 project werd op 27 juni 2023 afgesloten

Het Miriam 4.0 project – sessie 2022/2023 werd op 27 juni 2023 afgesloten tijdens een gezellige bijeenkomst in aanwezigheid van minister Karine Lalieux, voorzitter Mustapha Akouz, de deelnemende vrouwen en de 4 casemanagers.
Gepubliceerd op 28 juni 2023

Dit project biedt intensieve ondersteuning aan geïsoleerde moeders in precaire situaties op alle levensgebieden (onderwijs, gezondheid, huisvesting, mobiliteit, enz.).

Een casemanager (een referentiepersoon), een maatschappelijk werker en de deelneemster vormen een echt trio. Het doel : empowerment!

Met andere woorden: het isolement doorbreken, zelfvertrouwen herwinnen, een ondersteunend netwerk creëren. Of leren hoe ze het gezinsbudget kunnen beheren, hun rechten kennen, opleidingen volgen, de arbeidsmarkt betreden, de relatie met hun kinderen versterken en soms versoepelen, enzovoort.

Naast de wekelijkse individuele sessies nemen de moeders ook deel aan groepssessies, in groepen van vijftien.

Dankzij dit grondige werk hebben 46 vrouwen een geïndividualiseerd project kunnen opzetten en hebben ze meer autonomie en welzijn kunnen bereiken.

Goed gedaan allemaal!

2

Andere nieuws

OCMW van Anderlecht huldigt nieuw gebouw in

OCMW van Anderlecht huldigt nieuw gebouw in

Op donderdag 08 februari 2024 huldigden Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht, Karine Lalieux, minister van Pensioenen en Sociale Integratie, Fatiha El Ikdimi, schepen van Huisvesting en Gemeentegebouwen, Mustapha Akouz, voorzitter van het OCMW van Anderlecht, en de Raad voor maatschappelijk welzijn de nieuwe lokalen van het centrum in.

Op 13 december 2023 liep Kids First af

Op 13 december 2023 liep Kids First af

Het Kids First project ging twee jaar geleden van start na een projectoproep van de POD MI die daarmee de strijd tegen kinderarmoede wilde aanbinden.

De cel Energie helpt je in tijden van crisis

De cel Energie helpt je in tijden van crisis

Van maandag 4 tot vrijdag 8 september vindt op initiatief van het OCMW van Anderlecht en zijn partners de “Week van de energie” plaats. Vijf dagen lang worden stands in de gemeente opgesteld die de inwoners van Anderlecht informeren en sensibiliseren.